Thursday, March 1, 2018

28 februari.

Hoi allemaal!!

Hiep, hiep, hoera!
Vandaag zijn Karel en Aagje jarig, ze kregen taart als ontbijt en cadeautjes! We moesten om 06:15 opstaan, maar iedereen had heel slecht geslapen door de kou. Na het ontbijt stapten we de bus in. Na een rit van drie uur kwamen we aan in het geweldige Kaapstad. 
Eerst liepen we nog even rond in Waterfront, de stad bekijken en souvenirs halen. Om 13:00 uur namen we de boot naar Robbeneiland. Toen we daar aankwamen gingen we met een tourbus naar de gevangenis waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. We kregen daar een tour van een ex-gevange die daar 5 jaar heeft vastgezeten. De reden van zijn gevangenschap was een studenten protest. 
In de gevangenis hebben we de cellen bekeken waaronder die van Nelson Mandela. Ook hebben de werkplaats gezien waar ze stenen moesten hakken. Na de gevangenis kregen we nog een bustour over het eiland. Toen we op de boot terug zaten waren er hele hoge golven en hebben we orkas gezien.
Toen we weer bij het Waterfront aankwamen hadden we nog even vrije tijd. Daarna reden we als verassing naar een pizzeria. De pizza’s werden erg gewaardeerd en iedereen heeft ervan genoten, en het was heel gezellig. Na het eten kwamen we aan bij het hostel en heeft iedereen heerlijk geslapen in een bed, na 2 weken op een matje!

Groetjes,
Vera & Tess

No comments:

Post a Comment