Sunday, February 25, 2018

Woensdag 21

21 februari :

Hoi allemaal,

Vanochtend hebben we eerst de tenten afgebroken. Daarna zijn we naar Upington Highschool   geweest. Ze waren daar bezig met een project bruggenbouwer. We hebben met de kinderen die mee deden aan dat project gepraat over hoe de school hier in Zuid-Afrika werkt en over het project. Daarna kregen we een rondleiding door de school, het was een best luxe school. Het gebouw zag er erg mooi uit en ze hadden allemaal IPads  in plaats van boeken. Ook kwamen we er snel achter dat de scholen hier een stuk beter geregeld zijn, de scholen zijn vrij om 13.20 uur en hebben daarna sport. Ze hadden hier de sporten hockey, zwemmen, cricket, rugby, tennis en jeu de bol. Ook worden je ouders pas gecontacteerd als je een maand niet op school bent geweest. De sturen  dan gewoon elke dag het huiswerk op via de IPad , dus dat is omgerekend 12 dagen naar school in een jaar :). En ze hebben ook nog een week langer vakantie.
Daarna zijn we naar een andere middelbare school geweest, Duinveld. Hier hebben Frank en Josephine een presentatie gegeven over Nederland. Ze hebben allemaal feitjes verteld over Nederland en een typisch Nederlands dag beschreven. Ook hebben we voor de gezongen en gedanst. Ook zij hebben wat verteld over de school en ze hebben het schoollied voor ons gezongen. Ook op deze school hebben ze na 13.20 uur sport. Ze hebben we zelfde sporten als Upington Highschool. Beide scholen hebben een schoolteam en de scholen spelen wedstrijdjes tegen elkaar. 
Toen gingen we naar de bus en moeten we afscheid nemen van Joa, die de afgelopen 3 dagen met ons mee was geweest via Karsten Group. En zijn wij verder gereden naar de volgende camping. Het is hier een stuk warmer dan in Upington, zo’n 40 graden. Dus we hebben hier snel de tent opgezet en zijn daarna af gaan koelen in het zwembad. Op deze camping blijven we maar één nachtje, morgen gaan we door naar het wildpark. 


We hoorden dat het in Nederland ongeveer -10 is, dus warme groetjes uit Afrika van Kirsten en Silke!

No comments:

Post a Comment